Rätt väg


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Gävleborg är på många sätt det värsta av det mesta. Inte bara för att kroglivet är uselt och jag får lust att skära upp handlederna när man läser att Günther and the sunshine girls drog fulla hus när de för andra gången besöker Gävle. Det är antingen Günther eller någon dokusåpa kändis på dekis som lyckas sätta Gävleborna i rörelse, allt annat bemöts närmast likgiltigt. Gävleborg toppar även statistikt i tragik. Högst arbetslöshet, dummast i landet, mest skiljsmässor, flest antal självmord och MS fall, listan kan göras lång. Nu är personalen i Landstinget Gävleborg även bäst på att vara sjuka. Ledningen är som vanligt oförstående, det måste bero på att man räknar konstigt. Bara att pusta ut, "vi är på rätt väg". Den rätta vägen betyder mer nedskärningar i klarspråk. Logiken att mindre personal blir mindre sjuk räknat i antal sjukdagar totalt låter kanske övertygande för de som intresserar sig mer för bokslut än vård. Patienterna Harry och Acke får som många andra fortsätta ligga i korridoren, rätt mycket i vägen.
Men varför är personalen sjukast i Sverige? Kanske för att vi helt enkelt inte räcker till och att landstingets hjärtefrågor anställningstopp och nedskärningar inte är den "rätta vägen". Kan det vara så att landstinget i Gävleborg färdas i alldeles för hög hastighet på fel väg? Det anser Socialstyrelsen som kritiserar ledningens sätt att hantera problemen.
Någon slutsats tänker jag inte leverera, för landstingsledningen är antagligen både smartare och mer kompetent än vad jag och mina systrar är. Men de har verkligen inte en aning om hur man effektivast bedriver vård. Att de effektivt förstör arbetstrivseln för oss varje gång de försöker styra upp situationen skulle kanske vara en förklaring till att folk ligger sjukskrivna. Arbetet vore onekligen mycket bättre om vi fick vara i fred. Vi vill ha litet tillfredsställelse i jobbet. Arbetsglädjen handlar om korta beslutsvägar.


0 Responses to “Rätt väg”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3