Sköka, yes I am


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Jag är en social turist i social kompetens.
Lyckades ta initiativet i fikarummet tillsist. Sconessuccén kort därefter ledde till att några av de äldre systrarna börjar bli nyfikna på att byta fack.

Experimentet fortsätter. Hade tid över i tisdags. Passade då på att rulla håret på en dement tant. Grevinna kallade hon sig själv. Svårare än jag trodde, har sett morsan rulla håret på mormor hur många gånger som helst. Det ser lätt ut, men icke. Hemligheten ligger i att ha en kam med stålnål till handtag. Sen är det bara att synkronisera höger och vänster hand. När Hårnätet var på plats såg tanten ut som svamparna i Mario Bros.
För att bli fullt accepterad av vissa måste man bevisa sin duglighet. Några av dessa är väldigt tongivande på avdelningen. Nu duger jag i deras ögon också. Eller stämplas som queer.


Greys anatomy har tagit upp kampen mot Cityakuten på femman, eftersom sjuksköterskeföreningen i USA uppmanat till bojkott av serien blir det per automatik mer spännande. Läkarna tar all plats i serien, sjuksköterskorna är antingen sexiga eller sura biroller, vilket brukar korrelera med deras hudfärg och BMI.
Intressant är att sjukhussåporna har en så pass stor effekt bland befolkningen. Läkarnas frånvaro i verkligheten är en besvikelse för de som matats med deras konstanta närvaro i såporna. 40% av amerikanerna får sina sjukvårdsupplysningar och hälsoråd från just tv serier.
Cityakuten går ut vinnande i både saklighet och bra-ighet. Eller rättare sagt; Abby är snyggare än Grey.

Idag var det internationella AIDS dagen. En ytterst medioker tillställning. Gick dit bara för att. Visa upp en bra sida eller liknande. En del systrar på jobbet är tydligen hängivna saken, döende barn etc.

Någon föredetting från Fame factory sjöng julsånger och hade mellansnack i samma ämne. "En värmande sång nu i kylan, om att ha det riktigt gott tillsammans med familj och vänner istället för att stressa. Det är ju det julen handlar om". Artiga applåder och var kopplingen till AIDS epidemin fanns vet jag inte. En sliten bingohagga i bänken framför väste fram en låtönskning. När Åh helga natt började weilas fram smet vi ut. Inte ett ord om bromsmediciner, sprututbyten, kondomer eller patent. Bara julsånger, och Elton John då. Där går gränsen. Jag har aldrig horat så mycket på så kort tid. Skyndar hem till ännu en repris av Cityakuten.


6 Responses to “Sköka, yes I am”

  1. Anonymous Anonym 

    Alla var mäkta imponerade av dina rullningskonster, du fick mkt beröm i fikarummet häromdan. Själv har jag gjort "manliga" saker som att byta tangentbord och laga en säng, på onsdag ska jag få 4 hepatitkvaddlar jippi

  2. Anonymous Anonym 

    skönt att det finns nån som du som håller koll på de andra sköterskorna och vet hur de ska bete sig.
    /jag är mer rock´n roll än vad du nånsin kan bli

  3. Anonymous Anonym 

    Skökan Amrén..
    Är det inte på tiden att skökan Amrén lämnar in sitt elitiska ledarskap?
    Här har vi en kvinna som har lett landstinget i ett flertal år med förlust... vilket privat företag skulle tillåta det?
    Ta det rätta beslutet och lägg ner sjukhuset i H-Land..
    Först så ska hon kliva av när hennes partikamrater röstar enligt demokratins principer... sedan hotar hon dem..
    Nu har hon aldrig sagt det och ska sitta kvar... och så kort var min glädje.. ett dygn.. suck..
    Fortsatt i samma stil...du skriver bra gummo..

  4. Anonymous Anonym 

    Det finns så många dimensioner i landstingets tradegi. En är att utvecklingen har helt stagnerat på sjukhuset. Det pågår i princip ingen forskning eller liknande, det är ingen som vill hålla i ett projekt när man inget vet. Alla går omkring i ett vakum i väntan på någon långsiktig plan. Men här är det nya bud varje vecka..

  5. Anonymous Anonym 

    Fan Grey rular ju över ER. Mer glam.

  6. Anonymous Anonym 

    Hmm..blev smått fast av ditt skrivande, du träffar på pricken emellanåt om sjuksköterskans liv och leverne..är ganska ny också och arbetar inom psyk eftersom jag till skillnad från mina klasskamrater inte imponerades av varken bebisar eller blåljus, men du har rätt i att det handlar mkt om läkemedel inom denna bransch, jobbar dock på en mindre klinik vilket gör att man lär känna sina patienter rätt väl efter ett tag, och det hjälper en att se längre än lyckopillren...

    angående sjukhussåpor, hade förut svårt för cityakuten av någon anledning, men är nu junkie på 23- repriserna, greys anatomy är mer åt det pastelliga hållet, men ge den lite tid. Annars så är scrubs the best...

    nåväl..fortsätt skriv!

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3