E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Såpavärlden älskar sjukhus. Rent teoretiskt är sjukvården en utmärkt skådeplats där den ständiga närvaron av parametrarna liv och död naturligt lägger grunden för drama, komedi, action och tragik. En botanisering bland sjukvårdssåporna är på sin plats.

Doktorn kan komma
En freudiansk felöversättning?
Australienska bonläppar i hockyfrilla flyger runt bland ensliga rancher och ger varandra pilska blickar. Radiokoordinatorn DJ var spexig, doktor Geoff helylle och piloten Sam sexig. Jag älskade serien som liten. Varje avsnitt satt familjen samlad redo med paine riche och lövbiff.

Doktor Quinn
Världens bästa läkare bosatt i vilda västern. Ensamstående trebarnsmorsa som gillar ursprungsbefolkning och släpper in hela samhällets paria i sin beskyddande barm. Mer politiskt korrekt än doktor Quinn går inte att vara. Hon ser dessutom extremt kissnödig ut i alla scener.

Vita lögner
Ren tabloidutfyllnad. Tv3 sände skiten varje dag och repriserade allt på lördagsförmiddagen. Givetvis såg jag nästan alla säsonger. Varje lördag låg jag utslagen i soffan och var för bakfull för att byta kanal. Skruttiga kulisser och sjukt invecklade relationsförvecklingar. Hångel i hissarna och lömska blickar i korridorerna. Mer än så är sjukvården och verkligheten inte närvarnade i vita lögner. Lyckligtvis lades serien ner tillförmån för äventyrssöndag.

City Akuten
Publikfavorit. Väldigt populär bland sjuksköterskor, därav har serien även en klinisk betydelse. Det lärde jag mig från cityakuten är en lika vanlig kommentar som att doktor Kovac är snygg. Lite skrämmande med tanke på att Cityakuten inte är speciellt lärorik, det rabblas mest medicinska termer som verklighetsalibi.
Jag började följa serien för att kunna hänga med på tisdagens givna fikarastkonversation. Som alla andra fastnade jag snabbt i serien och sitter tårögd varje gång de episka stråkarna tonsätter EKGts flat-line vid hjärtstoppen.

Trauma
Realityserie på discovery. Hög nördfaktor med tendenser åt det makabra. Patienter som penetreras av trädstammar och staket är tydligen vardagsmat. Även läkarna går loss till trauma.

Detta är bara ett litet urval av alla sjukhussåpor. Varje TV kanal med självaktning brukar köra minst en serie där folk i vita kläder springer runt i kaotiska korridorer och skriker intubera! Och vi tröttnar aldrig.


5 Responses to “”

  1. Anonymous Anonym 

    "Trauma" sopar mattan med alla de andra. Bigtime.

  2. Blogger gummo 

    scrubs, livräddarna, tredje skiftet, barnssjukhuset... man skulle kunna titta på sjukhus serier 24 - 7

  3. Anonymous Anonym 

    Din blogg är grymt bra.

    Jag älskar sjukhusserier och är jätteavundsjuk på alla kompisar
    som är färdiga läkare och sköterskor. Eftersom jag har sämre peopleskills än janitor i scrubs så får jag nöja mig med att jobba som kontorsassistent på ett sjukhus.

  4. Anonymous Anonym 

    Skit också. Skall nattjobba på akuten inatt och jag hade sett fram emot att sträckläsa din blogg då. Du skriver ju alldeles för bra för att jag skulle klara att vänta så jag har läst alltihop från starten nu istället, när jag borde sovit.

    För övrigt så har ingen räknat med OP7! Gick på femman för några år sedan. Nån som minns? Var en snygg mörklockig syster och ett gäng mer eller mindre elaka och nedsupna läkare med. Och i ett program har jag för mig ambulansen körde över en cyklist som redan hade amnesi...

  5. Anonymous Anonym 

    Riket.....

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3