Kommunen


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



I ett avsnitt av Scrubs har det hänt en olycka på ett äldreboende. Doktorerna J.D och Cox får ta emot gamlingarna på akuten och börjar tempa dem frenetiskt. Alla som är feberfria skickas hem direkt utan vidare undersökning. 37,1 yeah! Bye bye grandma'! High five och vidare till nästa rullstolsdinosaurie.
Scenen summerar kärnan i sjukvården. Håll gamlingarna borta! Har undersökningarna väl påbörjats kommer de tvingas fortsätta tills ett stort 0-HLR skrivs i journalen. Ingen hjärt- och lungräddning, dvs. nu lägger vi ner. Som tur är ligger ansvaret för gamlingarnas omvårdnad hos kommunen, så vi på sjukhuset behöver egentligen bara bota det mest akuta och skicka tillbaka dem så fort de är feberfria.
Om det inte vore för kommunen.

[Kåmmuun] Bara ordet orsakar narkolepsi.
Är livet ett enda stort misslyckande kan du alltid lyckas inom kommunen.
Möjligtvis kan de kommunala rättshaveristerna finna kommunalpolitiken intressant. Men det får mest ses som en säkerhetsventil för psykiatrins resursbrist. Deras eviga överklagningskrig mot kommunens planer och 'opinionsbildningen' mot dessa i form av kryptiska affischer eller passionerad cykelagitering är trots allt harmlös. Länkarna talar för sig själv.

Kommunen har sedan 90 talet överlåtit mer och mer omvårdnad till anhöriga. I praktiken heltidsjobbande döttrar med egna familjer, som nu även måste hjälpa sin gamla mamma.
Det är dessvärre bara början. År 2020 kommer välfärdssamhällets armageddon. Då har antalet invånare över 85 år ökat såpass mycket att äldreomsorgen kommer urlaka kommunernas budget helt. Samtidigt konstaterar socialstyrelsen att kommunerna konsekvent har minskat på äldreomsorgen. Behovet av omsorg ökar och tillgängligheten minskar... det är logik bortom allt förstånd. Men det förklarar varför kommunens handläggare helt sonika vägrar ta tillbaka gamlingarna efter att vi på sjukhuset har 'botat' dem.
”Skickar ni hem han nu innan helgen skickar vi tillbaka honom direkt till akuten när han kommer hem” Hotade en handläggare förra veckan.

Vi har två betongbyråkratiska kafkainstanser som ska arbeta tillsammans för patientens bästa. Det slutar med att rullstolen knuffas fram och tillbaka mellan kommunen och landstinget samtidigt som de skriver anmälningar till varandra.
Precis lika skruvat som i Scrubs.


4 Responses to “Kommunen”

  1. Anonymous Anonym 

    Ni är roliga... Kämpa vidare. He det bra TOR på epost@vi-pr.se

  2. Anonymous Anonym 

    Hej på er... Ni är roliga... Kämpa vidare... Från TOR på www.vi-pr.se epost@vi-pr.se

  3. Anonymous Anonym 

    Jag börjar fan fundera på varför ättestupan fanns egentligen, det verkar fan betydligt humanare 2020 ifall det blir som du säger. Det är sorgligt när det verkar humanare att ta folk av daga än att faktiskt ge dem en gyllene ålderdom.

  4. Anonymous Anonym 

    Anonymer... för min del är och kommer att vara, ingen gensvar till dessa fega... som skriver så bra. TOR Obs! Läs mer om civikurage på www.vi.pr.se

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3