Klassfest


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



En vecka kvar tills examen, i praktiken innebär det inte mycket mer än en formaliserad legitimation, jobbat har man gjort under hela studietiden. Men en bra anledning till fest är det.
Festandet börjar hemma hos en klasskompis. Ut med bussen till miljonprograms husen och in i folkhemet; terrakotta tapeter, hörnsoffa i svart skinn, svartsmide och en skivsamling på 20 skivor (alla är hits samlingar), det må vara en inrednings mardröm, men samtidigt en trygghet. Alla sjuksystrar jag besökt verkligen älskar terrakotta, prydnadssaker i bokhyllan och skinnsoffor, det är härligt, kitsch före sin tid. Och hur än vindarna blåser kommer de lerfärgade väggarna stå pall forever and ever.
Jag har tidigare skrivit om sjuksköterskornas enfaldiga samtalsämnen, men efter några glas vin pratas det nästan bara snusk, det låter värre än i hockykillarnas omklädningsrum. Lite röd om öronen försöker jag se cool ut, ökar på ölintaget. Ensam kille bland hermelinerna, bara att anpassa sig, har ju tydligen blivit metrosexuell efter alla år inom vården.
Klassfester och avdelningsfester är ett intressant fenomen, alla släpper verkligen allt vad vett och etikett innebär. Kanske är det frånvaron av pojkvänner och äkta män, eller så måste vi helt enkelt vara packade för att hitta något gemensamt med 30 andra.
Kvällen i korthet:
Vi glufsar i oss pommes, bea och kött, jag glufsar quorn och måste som vanligt motivera varför. Mer alkohol, folk börjar dansa. En somnar till på dansgolvet, några raggar alla svettas. Rökförbud, det luktar snus. Dimmigt, har känslan av att vara bortgjord. Men det känns som alla har haft en riktigt trevlig kväll. Jobbet känns avlägset, bortsett från bakisångesten så kan man inte må bättre än så här. Eurotechno, flottig mat, fylla och roterande bäcken. "When it's time to party we will always party hard" som AWK säger..


0 Responses to “Klassfest”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3