Skitsnack


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Första veckan som legitimerad sjuksköterska på infektionskliniken är ångest inför en dryg sommar och ett mindre nervöstsammanbrott inför ansvaret. Första kvällen var det som vanligt överbelagt på avdelningen, det funkar så länge patienterna är friska nog att klara sig själva. Men dessa patienter ligger vanligtvis inte inlagda på sjukhuset. Så när två patienter plötsligt håller på att få hjärtarytmier och en tredje samtidigt blir medvetslös blir det cityakuten IRL. Än mer stressigt blir det när jag inte har en aning om var olika läkemedel och annan utrustning ligger någonstans. Med tur går det, jag öppnar ett slumpmässigt skåp och den infusion som behövdes akut innan den medvetslösa skulle avlida trillar ut. Ingen död den kvällen.

Arbetskompisarna hälsar mig välkommen till verkligheten. Klyschigt värre. Senare går vi ut och dricker öl after work. Mer om detta en annan gång, för min bild av sjuksköterskor som seriösa, präktiga och svenssons är för evigt krossad av snusk, sex, busvisslingar och köttflöjter. Avdelningskulturen är helt annorlunda jämfört med tidigare arbetsplatser.

I senaste vårdfacket kan man läsa om ett projekt i Stockholm där man ska utbilda äldre kvinnor i sexuella hälsa. Säkert intressant, men jag har stött på ett annat problem.
Vad är det för fel på äldre män? Varför är de så fixerade på sin avföring? Om det är sant att män tänker på sex var fjärde sekund så tänker gubbar på bajs minst varannan.
Jag har träffat alldeles för många gubbar som bokstavligen bara pratar skit. Skrämmande många för dessutom någon form av avföringsdagbok. Att då hamna på våran avdelning på grund av clostridier eller annan magsjuka måste vara stor lycka. Diarréklocka och minutiös övervakning av vätskeintag, det är kanske intressant rent medicinskt, men knappast annars, men gubbarna får äntligen sitt intresse bekräftat. Att Charles Bukowski gillade "ölá skiten" på bakfyllan är en sak, men när han delar denna upplevelse med omvärlden sällar han sig till skitgubbe gänget. Frågan är varför?
En del hävdar att analen tar vid där sexualiteten slutar, en möjlig förklaring till fenomenet FFFF? (Frustrerade Farbröders Faeces Fascination). Om någon är mer orienterad i ämnet, eller har en bra teori - hör av er!

Vårdförbundet kommer bergis att betala ut frikostiga stipendier till den som vill forska i ämnet. Det har ju en näsa för relevant forskning.


0 Responses to “Skitsnack”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3