Recensioner


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Landstingskalsonger, Medium storlek 5
Vardagsbestyren växer på hög när man jobbar heltid. Så vad gör man när alla underkläder ligger i IKEA påsen och väntar på tvättmaskinen? Jo man lånar av landstinget.
Vita boxerkalsonger i bomull. Härligt mjuka och urtvättade. En tunn resår håller dem uppe och de hänger slappt ner mot knäna. Gylfen är mer som ett hål, kanske är det kateteranpassat, eller så är det bara en konsekvens av tusen hårdtvättar.

Operationstrumpor, one size fits all
Jag skulle tömma en kateterpåse och råkade hälla ut urinen över fötterna. Jag plaskade genast ut till sköljen och spritade frenetiskt fötter, ben och tofflor. Strumporna slängde jag i biohazard behållaren. Äcklad som få var jag tvungen att lägga mig ett tag i fikarummet och ha ångest. Sen tog jag på mig ett par op.strumpor. Det är slappa pippilångstrumpor som måste tejpas fast om de inte ska hasa ner. Men attans vad sköna de var.

Loka
Inne på sjukhuset så kan du dricka vatten, grön mjölk, jos, lättöl, loka naturell eller citron.
Jag brukar slå i mig en 33a Loka naturell när strupen ska fuktas. Ibland händer det att jag tar en bärs, men då är det snarare vid festligare tillställningar som att pizzeria Verona levererar hemkört.
Det smakar bra, roligare än vatten men framför allt är det vetskapen om att jag dricker köpevatten gratis som förgyller stunden.

Gevalia
2,5 skopor till 2,2 liter vatten ger en termos som fräser ut hett kaffe som smakar snus och dåligt vatten. Får det stå ett tag smakar det avslagen folköl som någon fimpat i. Dricker man två koppar på raken får man tarmvred. En smak från eländestider som aldrig vill sluta här på sjukhuset.

Landstingslunch
Ett vedertaget namn för de tillfällen man äter fil med euroshoppers flingor och knäckebröd till lunch. Trist bukfylla vars enda behållning är att den är gratis.

Tantkarameller
Många patienter är väldigt nöjda med vården och bemötandet. De brukar vilja tacka för att vi jobbar häcken av oss på grund av dem. Speciellt tanterna vill muta en med godis och sötsaker. Hela grejen är i grunden fel. Hjälper jag till med den "nedre hygienen" så vill jag inte belönas med godis. Det befäster bara horkänslan.
Man tackar och tar emot, slänger snasket så fort man är utom synhåll och säger att det smakade gott nästa gång man träffar patienten.


3 Responses to “Recensioner”

  1. Blogger gummo 

    Svenskt näringsliv vart sura över att landstinget sålde smörgåstårtor och annat smaskens till förmånliga priser. Så efter lite tjafs i lokaltidningarna beslutade landstinget att bara sälja till sina anställda... men visst det är inte helt omöjligt att jag eller någon annan kan köpa ut.

  2. Anonymous Anonym 

    Tar du inte emot sötsaker från någon? Folk som gillar att rota i kalsongerna för att sedan rota fram en persika som de glatt ger en dissar man ju, men om det kommer från en snäll liten tant med rena händer?

  3. Blogger gummo 

    om snasket är inslaget i papper eller vakumförpackat så kanske jag tar emot det, eller ger bort det till en jobbarkompis..
    även rena händer kan vara smutsiga på mikronivå.. det ska erkännas att man blir ganska hypokondrisk på en infektionsklinik...

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3