Humorolgi


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Varför har vi så roligt när vi arbetar?
Det kan omöjligtvis bero på arbetet.

Det skojas och skämtas. Skrattar och fnissar.

Humorns fysiologi är mer än att visa tänder och bli klimakterieröd i nyllet när doktorn drar snuskiga ordvitsar.
Skrattet i sig påverkar hela kroppen positivt i ett komplicerat samspel mellan nervimpulser och enzymutsöndringar. Immunförsvaret stärks av fler vita blodkroppar och förändrade immunoglobeliner samtidigt som stresshormonerna sjunker. Kroppen blir helt knarkad när vi har roligt.
Det viktigaste är dock att skrattandet bildar serotonin. En stunds skrattande kan ge smärtlindring i flera timmar på grund av serotoninet. Därför har cancerpatienter börjat få kolla på helan och halvan när det är kört. Skalliga skelett draperade i en blek hudkostym sitter i rullstolarna och fnissar till svartvita tjockisar som snubblar runt till glatt pianoklinkande. Snart lika döda som alla andra tv tittare. Biggest looser knäpp Du blir vad du äter knäpp Paradise hotell knäpp knäpp knäpp. I princip är det ingen skillnad på livet som döende cancerpatient och levande tv konsument. Jeopardy knäpp Vänner knäpp.
Kanske är det roligt på jobbet för att smärtlindra. Allt för att kunna ha råd med tv tittandet och en skål ostbågar. Hög på serotonin och 32 kanaler knäpp knäpp knäpp.


0 Responses to “Humorolgi”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Om bloggen

  • En sjuksköterskas neuroser
  • Allt är generellt skrivet sÃ¥ att ingen kan röjas IRL.
  • E-mail: nursepunx@hotmail.com

Previous posts

Archives

Links


ATOM 0.3